Mramorový korpus od Dáši
Na formu asi 24 cm
Suroviny:
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva (necelý)
4 vejce
240 g moučkového cukru
150 ml oleje
100 ml vroucí vody
kakao
Tuk na vymazání
Hrubou mouku nebo strouhanku na vysypání formy
Postup:
Ušleháme bílky se špetkou soli a polovinou cukru (120 g). V druhé míse ušleháme žloutky se zbytkem cukru, můžem přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, horkou vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem.
Do vymazané a vysypané formy střídavě klademe těsto po lžících. Dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Nemícháme!!! Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C.