Marcipán od Anelis
Suroviny:
320 g moučkového cukru
200 g sušeného mléka
30 g Omegy (rozpuštěné) - 100% tuk
4 - 5 polévkových lžic medu nebo kukuřičného sirupu (dá se sehnat ve zdravé výživě)
asi 5 polévkových lžic vody (nebo dle potřeby)
asi 2 lžíce mandlového aroma
Postup:
Prosijeme moučkový cukr a sušené mléko, přidáme rozpuštěnou Omegu, med nebo sirup, aroma a velice opatrně vodu. Raději méně a postupně přidávat. Pokud je hmota řídká přídáme cukr a mléko 1:1. Pokud je hustá přidáme trošku vody. Vznikne hmota podobná plastelíně.
Hmotu můžeme uchovávat v lednici zabalenou ve folii, aby neoschla. Po vytažení je tuhá, stačí nahřát pár vteřin (asi 10) v mikrovlnce a rozpracovat.